Waarom een opslagruimte nodig

Opslagruimtes worden al door veel particulieren gehuurd. Simpelweg omdat ze spullen hebben waar thuis geen plek voor is, een uit de hand gelopen hobby of spullen hebben die ze niet vaak nodig hebben. Ook steeds meer bedrijven hebben het voordeel van een bedrijfs opslagruimte ontdekt, maar waarom huren bedrijven steeds vaker opslagruimtes en is misschien iets voor jouw bedrijf? Hieronder vind je 5 redenen waarom het hebben van een opslagruimte handig kan zijn voor jouw bedrijf. 

  1. Geld besparen door een opslagruimte te huren

Geld besparen is altijd een belangrijk thema in het bedrijfsleven. Elk bedrijf wil zo min mogelijk kosten maken. Door het nemen van een opslagruimte kan je geld besparen. Zo is het bijvoorbeeld voordeliger om een opslagruimte te huren in plaats van een groter pand te kopen of te huren. Als je namelijk de kosten van een groter pand vergelijkt met de kosten van een opslagruimte, zijn de kosten van een groter pand veel hoger dan de kosten van een opslagruimte. Hiermee kan je dus flink geld besparen. In de opslagruimte kan je je producten kwijt die je normaal gesproken niet vaak nodig hebt. Daarnaast zit je niet vast aan de grote van de opslagruimte. Zo kan je het ene moment een grotere opslagruimte nodig hebben en het andere moment een kleinere opslagruimte nodig hebben. Hierdoor kan je ook aanzienlijk de kosten voor je bedrijf verlagen. 

  1. Seizoensgebonden een opslagruimte huren

Hierboven benoemde we het al even. Je zit niet vast aan de grote van je opslagruimte. Zo kan je het ene moment gaan voor een grotere ruimte en het ene moment voor een kleinere. Ook kan je tijdelijk een opslagruimte huren. Misschien moet je bijvoorbeeld in de zomer je wintervoorraad opslaan. Dan huur je alleen een ruimte voor in de zomer. 

  1. Veilig je spullen bewaren in een opslagruimte 

Het is altijd een eng idee dat je waardevolle spullen gestolen kunnen worden, vooral als je de spullen opslaat in je eigen pand. Je pand zal waarschijnlijk niet 24/7 beveiligd zijn. Bij vele opslagruimtes is dit wel het geval. Hierdoor is de kans dat je waardevolle spullen gestolen worden, een stuk kleiner. 

  1. Je spullen bewaren tijdens verhuizen of verbouwing in een opslagruimte 

Verhuisd je bedrijf naar een nieuwe locatie of zijn er verbouwingen gaande in het huidige pand? Dan is het handig om tijdelijk je spullen op te slaan zodat deze niet in de weg staan en misschien zelfs beschadigd worden. Daarnaast is een opslagruimte waterdicht, hierdoor kan je makkelijk elektronika opslaan. 

  1. Administratie opslaan in een opslagruimte 

Wanneer je een groot bedrijf hebt, is het geen overbodige luxe om een opslagruimte te nemen voor alle documenten die bewaard moeten worden. De belastingpapieren moeten bijvoorbeeld 7 jaar bewaard worden. Dit kan een flinke stapel worden en is vaak niet handig om te bewaren in je bedrijfspand aangezien het in de weg kan lopen.