Van bouwgrond zoeken tot een compleet bedrijfspand

Bij het starten van een eigen bedrijf komen veel zaken om de hoek kijken, zo ook het zoeken van een geschikte werkplek. Een andere reden waarom je misschien op zoek bent naar een nieuwe locatie is omdat je bedrijf groeit en het aantal werknemers niet meer kwijt kunt in het huidige gebouw. In deze blog lees je hoe je het beste een geschikt bedrijfspand vindt.

1 Locatie

Voordat je op zoek kunt gaan naar bouwgrond of een bedrijfskavel is het eerst belangrijk om in kaart te brengen in welke omgeving je met je bedrijf wil vestigen. Dit is dan ook de eerste stap in het zoeken naar een bedrijfspand

2 Bouwgrond vinden

Als je de geschikte locatie gevonden hebt, kan je gaan zoeken naar bouwgrond. De makkelijkste manier om dit te doen is door te kijken of er een bedrijfskavel te koop staat in de buurt van je gekozen locatie. Mocht dit niet het geval zijn, is er een mogelijkheid om je locatie met een aantal kilometer verbreden en anders te wachten tot er een kavel te koop komt.

3 Ontwerpen

Wanneer je de perfecte bedrijfskavel hebt gevonden, kan er nagedacht worden over het ontwerp van het pand. Het voordeel als je het zelf kan bouwen is dat het naar al je wensen gemaakt kan worden. Daarbij kun je ook zelf de kosten bepalen.

4 Compleet bedrijfspand

Als het ontwerp compleet is kan er gestart worden met het bedrijfspand bouwen.

Tegenwoordig kan dit zeer snel gebeuren omdat er gebruik gemaakt wordt van prefabriceren. Hierdoor worden grote delen van het pand al kant- en klaar geleverd. Vervolgens hoeft alleen de afwerking nog worden gedaan en dan is het bedrijfspand compleet.

5 Onderhoud

Het bedrijfspand is af, maar blijft altijd onderhoud nodig hebben. Daarom is het belangrijk om goed contact te houden met de partijen die hebben geholpen bij het bouwen van het pand. Op deze manier blijft je bedrijfspand ook lang nieuw!