Bij schuldsanering is transparantie erg belangrijk

Iedereen krijgt tijdens een schuldsaneringsregeling een eigen bewindvoerder aangewezen. Deze bewindvoerder houdt jouw situatie nauwlettend in de gaten en zal bij verandering met de rechter overleggen. Bij verandering in de gezinssituatie of op het gebied van werk, kan er misschien meer worden afgelost en dat zal dan ook moeten gebeuren. Tijdens het proces van het schuldsaneringstraject zal jij veel en nauw contact hebben met de bewindvoerder.

Eén van de verplichtingen van de schuldsanering is het doorgeven van veranderingen. Het is daarbij belangrijk om transparant te zijn naar bewindvoerder toe. Als er salarisverhoging plaats vindt, zal de bewindvoerder daar vanzelf achter komen. Het is daarom belangrijk om dit zelf van te voren door te geven. Het kan namelijk zo zijn dat als jij je niet aan jouw verplichtingen houdt, het schuldsaneringsproces vroegtijdig wordt afgebroken en jij nog steeds schulden hebt.

Schuldenvrij na de schuldsanering is het doel

Het grootste voordeel is dat jij na het traject, van drie tot vijf jaar, helemaal schuldenvrij zult zijn. Dat gaat niet makkelijk en het belangrijkste wat jij zelf moet doen in transparant zijn. De bewindvoerder is er niet om jou te irriteren maar is er om jou uit deze lastige situatie te helpen. Zie de bewindvoerder als een vriend(in) en zorg ervoor dat alle relevante informatie op tijd de bewindvoerder bereikt. Daarom is het erg belangrijk om dankbaar te zijn en om die dankbaarheid te uiten transparant te zijn. Het is niet veel wat je moet doen, maar het maakt het traject een stuk makkelijker en laat het traject vlot verlopen. Je kunt ook ten allentijden voor steun en advies naar jouw adviseur komen. Deze begrijpen de situatie volledig en kunnen jou vast en zeker verder helpen. De bewindvoerder, de schuldeisers, jouw adviseur en de rechter hebben allemaal maar één doel: de schulden af betalen. En dat is een doel waar jij ook 100% achter moet staan.