Een minilening zonder BKR afsluiten

Een minilening zonder BKR aanvragen is bij sommige aanbieders ook mogelijk. Als je grotere bedragen leent word je normaliter eerst aan een kredietcheck bij  het BKR te Tiel onderworpen. In dat geval wordt er gekeken of je kredietwaardig bent en je een lening ook terug kunt betalen.

Geen BKR kredietwaardigheid nodig

Soms heb je geen grote lening nodig maar omdat er iets in huis kapot gegaan is dat gewoon vervangen dient te worden kom je net een paar honderd euro tekort. En zonder wasmachine of computer wordt het werk niet bepaald makkelijk gemaakt. Kies je voor een minilening dan bestaat zeker de kans dat er niet gekeken wordt bij het BKR of je kredietwaardig bent. Dit betekent dat er aangenomen wordt dat je de lening toch wel terugbetaalt maar ook dat er veel mensen voor een dergelijke lening in aanmerking komen.

Loonstrook of een ander garant laten staan

Als je een minilening zonder BKR afsluit kan het in bepaalde gevallen wel zijn dat je een loonstrook dient te overleggen. Zo heeft de aanbieder van de lening toch meer zekerheid dat je het geld kunt terugbetalen. Wordt daar niet naar gevraagd dan kan het zijn dat je iemand nodig hebt die garant voor je staat. Het idee daarachter is dat de kredietverstrekker altijd nog het geleende bedrag op een ander kan verhalen, mocht jij het om wat voor reden dan ook niet zelf kunnen terugbetalen.

Kijk en vergelijk de voorwaarden

Aan een minilening zitten wel bepaalde voorwaarden verbonden. Kijk daarom altijd eerst goed welke dit zijn voordat je een lening aanvraagt. Houd er altijd rekening mee dat je deze binnen vrij korte tijd weer terug dient te betalen inclusief (een veelal fikse) rente. Als je zeker weet dat dit lukt is het geen probleem. Een minilening kun je snel aanvragen, zeker als je van tevoren alle benodigde documenten klaar hebt liggen. Kijk daarom goed wat je nodig hebt en vraag de lening eenvoudig online aan. In veel gevallen staat het geld al binnen 24 uur op je rekening en kun je het meteen besteden aan dat waarvoor het bedoeld is.