Maxi Cosi, het meest bekende autostoeltje

De naam Maxi Cosi is in de loop der jaren zo ingeburgerd dat ook autostoeltjes van een ander merk ermee aangeduid worden. Dat gaat eigenlijk hetzelfde als bij luiers, die heel makkelijk pampers genoemd worden ook al zijn ze van een huismerk. Dat Maxi Cosi zo’n naamsbekendheid heeft kunnen krijgen is te danken aan hun imago van veiligheid en comfort.

Alsof je het al jaren doet

De eerste keren dat je het autostoeltje voor de baby op de achterbank vastmaakt, kijk je vast achterom om je ervan te verzekeren dat niemand je ziet hannesen. Het is namelijk even wennen voor een kersverse vader of moeder. Je kunt dan ook beter even oefenen voordat de baby geboren is, want ten eerste is een leeg autostoeltje net iets lichter en ten tweede is de hoofdingang van het ziekenhuis niet de meest geschikte plek om het voor de allereerste keer te proberen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk met de pasgeborene naar huis…

Dat ligt lekker

Je kindje slaapt veel als het net geboren is. Vooral als het zich geborgen voelt. De Maxi Cosi is wel heel erg comfortabel. Daar krijg je zelfs een huilbaby mee stil. Als de overbuurman weer eens een nachtelijke autorit gaat maken, nadat een tijdje het licht op de babykamer is aan geweest, weet je genoeg.

Je kindje groeit, de stoel verandert

Je baby groeit als kool en voordat je het in de gaten hebt, is het ineens een peuter geworden. Dan is het tijd om een peuterautostoeltje op de achterbank vast te zetten. Voor grotere kinderen is er het kindermodel. Tot de leeftijd van twaalf en sowieso tot de lengte van 1m35 is het in ons land verplicht om je kind in een autostoeltje te vervoeren.

Je hebt een klik

Een autostoeltje moet veilig zijn en als het even kan ook makkelijk. Het is fijner om het moeiteloos op het onderstel van de kinderwagen te kunnen klikken dan om het stoeltje met baby aan je arm de supermarkt mee door te sjouwen. Al ontwikkel je dan wel weer een serieuze biceps. Ook als je met meerdere kinderen op de achterbank aan school staat en er een flinke regenbui dreigt, wil je snel kunnen schakelen. Hup, die Maxi Cosi op de kinderwagen en afhalen die oudste.