Hebt u een ‘oude’ kroonluchter die u niet meer kunt gebruiken, omdat het gerestaureerd moet worden? Dan bent u aan het juiste adres. In dit artikel bespreken wij de belangrijkste zaken omtrent de restauratie van kroonluchters. Blijf gerust doorlezen!

Vertrouwd gevoel

Voordat u uw antieke kroonluchter en/of vide lamp aan iemand kunt overdragen om deze te laten restaureren, is het belangrijk om een vertrouwd gevoel te krijgen. Het verkrijgen van een vertrouwd gevoel kan op verschillende manieren. Deze manieren worden in de volgende kopjes besproken.

Vereniging van Restauratoren

De Verenging van Restauratoren is een onafhankelijke verenging met meer dan 500 leden de grootste vereniging op het gebied van conservering en restauratie. Als een restaurator zich heeft aangesloten aan deze vereniging, dan is de kwaliteit goed.

Referenties

Referenties van belangrijke partijen zoals grote spelers op diverse markten, zijn belangrijke manieren van het opwekken van een vertrouwd gevoel. Zodra een restaurator voldoende en relevante referenties heeft, dan kunt u ervan uitgaan dat deze de juiste aanbieder is en zodanig het probleem kan oplossen.

Bekijken van oude projecten

Als een restaurator diverse voorgaande projecten/restauraties weet aan te tonen op een transparante en eerlijke wijze, dan kan dit ook een vertrouwd gevoel opwekken bij u. Vraag daarom altijd eerst om diverse praktijkvoorbeelden waarin de kwaliteiten en expertise van de restaurator getest kan worden.

Bent u op basis hiervan overtuigd om uw kroonluchter te laten restaureren? Bekijk dan de website van kroonluchter.nl. Kroonluchter is zowel dé aanbieder als restaurator van kroonluchters. Het restaureren wordt al meer dan 40 jaar gedaan. Uw kroonluchter zal dus zorgvuldig gerestaureerd worden!