Er zijn veel soorten palmbomen die we als planten kunnen gebruiken om ons huis te versieren. De palmboom wordt veel gekozen als sierplant vanwege hun weelderige bladeren en relatief eenvoudig onderhoud. Palmbomen hebben over het algemeen weerstand tegen warm weer en weinig water, dus als we hem een ​​paar dagen laten staan, zal deze plant overleven, zeker als we hem in onze tuin planten. Behalve dat ze luchtvervuiling kunnen absorberen, wordt aangenomen dat palmbomen ook geluk brengen. Sommige soorten palm fruit kunnen ook worden gegeten. Rijpe palmen zullen van kleur veranderen van groen naar rood.

De feniks palm en zijn kenmerken

Een van de palmbomen waarvan de vruchten geconsumeerd kunnen worden, is de feniks palm. In tegenstelling tot de meeste andere torenhoge palmen, kan een volwassen feniks palm slechts twee of drie meter hoog worden. De feniks palm heeft grijsgroene bladeren, de stam met een patroon van schubben en de bladeren veranderen van kleur als hij bloeit. Mini palmbomen komen uit Oost- tot West-Azië. Deze palmboom, die voorkomt in Laos, Vietnam en Griekenland, is bestand tegen watertekorten en warm weer. Dit type palmboom is zeer sterk tegen ongedierte, waardoor het zeer geschikt is voor beginners die gewassen leren te telen.

Phoenix palmboom plant media

Vanwege de relatief kleine vorm en het feit dat ze geen ruimte innemen, kunnen palmbomen in potgrond worden geplaatst. De zwakte van planten in pot media is echter dat we voldoende water en voedingsstoffen moeten verstrekken. Als we hem in de tuin planten, zal deze plant zijn eigen water en voedingsstoffen in de grond vinden. De vrucht van de phoenix palmboom kan worden geconsumeerd. De feniks palm is behoorlijk populair in landen met tropische en subtropische klimaten. Deze feniks palm komen we vaak tegen in kantoorruimtes. Deze palmboom kan ook gebruikt worden als sierplant binnenshuis, en is geschikt om op het terras van het huis te plaatsen.