Handige Photoshop tips en tricks

Photoshop is en blijft één van de meest uitgebreide programma’s om foto’s mee te bewerken. Tegelijkertijd kan Photoshop ook erg lastig zijn om mee te werken, zeker als je nog nooit eerder soortgelijke software hebt gebruikt. Dit artikel zal je een eindje op weg helpen en je handige tips aanreiken waarmee je gemakkelijker met Photoshop zal kunnen gaan werken.

Het werken in lagen

Het is niet handig om originele lagen te bewerken. Om handelingen makkelijk ongedaan te kunnen maken is het van belang dat je in adjustment layers of met maskers werkt. Met maskers kun je kiezen welk deel van de laag je graag zou willen bewerken, door deze zwart te maken, in tegenstelling tot het andere, witte deel.

Foto’s op een handige manier opslaan

Wist je dat je jezelf een heleboel werk kunt besparen door de Image Processor te gebruiken? Hiermee kun je kiezen welke foto’s je waar wilt opslaan en op welke manier. 

Filters toepassen

Net als bij Instagram kun je ook in Photoshop filters toepassen op je foto’s. Ga hiervoor naar de filtergalerie en kies een mooi filter uit. Je kunt zelfs meerdere filters toepassen op één foto, of een filter slechts aan een bepaald gebied toevoegen. Op dezelfde manier kun je er ook voor kiezen om een foto te vervagen door middel van een filter, bekijk hiervoor het gedeelte in het menu met slimme filters.

Zou je liever een cursus Photoshop willen doen, zodat je goed op weg geholpen wordt met al je vragen en direct in de praktijk kunt oefenen? Online zijn veel verschillende cursussen te vinden. Klik hier bijvoorbeeld voor meer informatie over zo’n cursus.