Genieten van al het moois in Toscane

Toscane

Wie nog niet verliefd was op Italië, zal dat na een bezoek aan Toscane wel zijn! Deze streek heeft haar gasten ontzettend veel te bieden. Zijn het niet de overheerlijke Italiaanse gerechten, dan zijn het wel het glooiende landschap, de gezellige stadjes en de Middeleeuwse dorpen in de regio. Ook niet onbelangrijk: Toscane staat bekend om zijn heerlijke, verfijnde wijnen. Onder meer de Vino Nobile di Montepulciano en de Chianti zijn zeer bekende wijnen uit deze streek. Heb jij al eens een bezoek gebracht aan dit deel van Italië?  

Toscane

Toscane biedt tal van prachtige regio’s

De streek Toscana kan worden opgedeeld in diverse regio’s. Ieder van deze regio’s heeft z’n eigen unieke karakter. Het maakt dat je niet snel uitgekeken zal zijn op Toscane! Reis bijvoorbeeld naar Lucca, wat bekend staat om zijn knusse plaatsjes. Iets groter is Livorno! Deze plaats heeft een fraaie boulevard, waar het zeker in de avonduren erg druk wordt. Ook Pisa is populair. Zowel onder de Italianen zelf, als onder toeristen. Een bezoek aan de Toren van Pisa mag natuurlijk niet ontbreken op je lijstje met bezienswaardigheden. Houd er rekening mee, dat het hier in het hoogseizoen erg druk is.  

Toscane

Mooiste steden in Toscane 

Reeds werden een aantal regio’s in Toscane beschreven. Binnen deze regio’s vind je een aantal plaatsen die meer dan het bezoeken waard zijn. Het beste voorbeeld hiervan is Florence! Deze stad is makkelijk te bereiken met zowel de auto, als het openbaar vervoer. Bezoek de Duomo, de Ponte Vecchio en de diverse modewinkels. In de avond strijk je neer op een van de gezellige terrassen in het centrum van Florence. Andere leuke steden zijn de eerder genoemde plaats Lucca en het uit James Bond-films bekende Siena. Je kent het wellicht van de scène waarin James Bond over de daken van de typische Italiaanse huizen rent.