Een backlink met veel potentie

Een backlink is machtig als hij verweven is in een originele tekst, terug te vinden is op relevante sites, geschreven is in de taal van jouw website en in de loop van de tijd ververst wordt door vergelijkbare backlinks. Zo’n backlink heeft de potentie jouw tegenvallende bezoekerstallen om te zetten naar een toenemend aantal geïnteresseerden die jouw site zonder veel moeite weten te vinden en dit ook nog eens voortzeggen.

Verscheidenheid en diversiteit

Het kopen van backlinks vergt gedegen vooronderzoek. Ga niet zomaar in zee met de aanbieder die het hardst roept en je mailbox op tilt doet slaan. Laat je niet zomaar verleiden door telefonische verkopers die de perfecte deal beweren te hebben. Je loopt dan gevaar ten prooi te vallen aan een linkbuilder die zijn belofte aanvankelijk wel waar lijkt te maken – je staat helemaal bovenaan in de zoekresultaten – maar je daarna des te sneller af laat zakken. Dat zit hem in het volgende: teksten en trefwoorden worden door een aanbieder van grote partijen op kunstmatige wijze vermenigvuldigd. Het is niet de vraag of de grotere spelers in de markt van de zoekmachines – Google en Bing – dat opmerken, maar het is eerder de vraag wanneer. Plagiaat wordt hard aangepakt door de grote zoekmachines en je wordt verbannen naar de laagste regionen. Een goede linkbuilder is gebaat bij originele teksten en niet bij oninteressante lappen tekst waarin de trefwoorden zo vaak terugkomen dat de lezer zijn interesse verliest en op zoek gaat naar een betere site. De kans dat hij de links gaat uitproberen is dan zo goed als nihil geworden.

Een genot om te lezen

Voordat je overgaat tot het aankopen van backlinks is het aan te raden om je eigen site goed op orde te hebben. De bezoekers die er via extern geplaatste links op terecht komen, moeten wel een reden hebben om terug te keren. Dat doen ze niet als het een saaie,  weinig inspirerende webpage is, waar nooit iets verandert en waar sufheid regeert. Vernieuw regelmatig en plaats blogs en/of video’s. Wanneer je verzekerd bent van een topsite, kun je je gaan oriënteren op de mogelijkheden waarmee je positie in de ranking sterker wordt. Een professionele aanbieder van linkbuilding pakketten zorgt er vervolgens voor dat de sluizen geopend zijn en de bezoekers binnen komen stromen.

Verse links

De links zullen worden weggeschreven op pagina’s die vergelijkbaar zijn met de jouwe, maar ook op algemenere websites zoals Startpagina. De mensen die aan het surfen zijn, klikken in één adem door naar jouw site. Na verloop van tijd komen er nieuwe links bij en zodoende blijf je hoog naar boven komen in Google. Tevens komt het heel natuurlijk over als de links in de loop der tijd aangevuld worden. Een lawine aan backlinks die in een keer op het web wordt losgelaten kan toch niet geloofwaardig zijn?