Als je nadenkt over het verkopen van je woning, dan moet je absoluut denken aan het opvragen van makelaar offertes! Mensen doen dit eigenlijk nog veel te weinig en dat is zonde, je kunt veel geld besparen door de diverse makelaarskantoren bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken. Makelaar offertes opvragen is dan ook zeker iets dat jij moet doen, zo zie je snel welk kantoor de minste kosten in rekening brengt. Maar staar je daar niet helemaal blind op, ook de dienstverlening die je ervoor krijgt is natuurlijk belangrijk! Wil jij weten hoe je makelaars met elkaar kunt vergelijken, ga dan naar verkoopmakelaaroffertes.nl!

Makelaar offertes opvragen

Het is niet vreemd dat je graag prijzen wilt vergelijken van de diverse makelaars die er bij jou in de buurt te vinden zijn. Toch vinden veel mensen het wat ongemakkelijk om makelaar offertes op te vragen. Door het persoonlijke contact dat er meestal voor nodig is, voelen zij zich al snel min of meer verplicht om ook daadwerkelijk met die makelaardij in zee te gaan. Gelukkig is er tegenwoordig het internet, dat maakt dit soort zaken vaak een stuk gemakkelijker doordat het onpersoonlijker en anoniemer is. In het geval van het opvragen van makelaar offertes, doe je er goed aan om naar verkoopmakelaaroffertes.nl te gaan. Op deze website kun je een aantal vragen invullen over jouw woning, zoals om wat voor soort woning het gaat:

  • vrijstaand pand
  • hoekwoning
  • tussenwoning
  • twee onder één kap
  • appartement
  • maisonette
  • bovenwoning
  • benedenwoning
  • recreatiewoning

Daarnaast vul je jouw adres in, het aantal slaapkamers dat het huis heeft, het woonoppervlak, de vermoedelijke waarde en eventuele bijzonderheden. Ook kun je aangeven wat voor soort makelaardij jij zoekt. Ligt jouw focus op het vinden van de laagste prijs, zoek je iemand die veel verkoopervaring in jouw regio heeft of vind je beide punten even belangrijk? Ook kun je aangeven of je zelf de bezichtigingen wilt doen of dat je dit wilt laten doen door het makelaarskantoor. Zij sturen jouw gegevens vervolgens door naar verschillende makelaarskantoren en jij krijgt dan diverse makelaar offertes toegestuurd!

Waar moet je op letten?

Doordat je maar één keer je gegevens in hoeft te vullen, gaat het aanvragen van makelaar offertes op deze manier dus heel snel en eenvoudig. Dan is natuurlijk nog wel de vraag waar je op moet letten op het moment dat jij deze toegestuurd krijgt. In de eerste plaats is het goed om te kijken naar de totale kosten die zij in rekening zullen brengen. Je wilt immers niet meer betalen dan nodig is. Maar het kostenplaatje is niet het enige wat je moet bekijken op de makelaar offertes. Omdat de kosten vaak een percentage van de verkoopsom zijn, is het ook goed om te kijken op welke waarde zij jouw pand taxeren. Daarnaast moet je ook goed kijken welke diensten zij voor dit bedrag leveren, is het bijvoorbeeld een all-in bedrag of moet je bepaalde diensten nog extra bijbetalen? Op de website van verkoopmakelaaroffertes vind je een overzicht van punten waar je op moet letten, zodat je de diverse makelaar offertes ook echt goed kunt vergelijken met elkaar!