De luxe van isolatie in je tuinhuis

De aanname die wordt gedaan bij een tuinhuis is dat het vaak wordt gebruikt als schuur in de tuin. Hier worden allerlei spullen opgeslagen zoals fietsen, gereedschap, tuinmeubelen, afval of een grasmaaier. Tegenwoordig is een tuinhuis meer dan dat! Het kan zelfs een extra huisje worden om in te leven.

Zelf bouwen

Er zijn twee keuzes op het gebied van tuinhuizen:

1. Een standaard variant laten plaatsen.

2. Zelf een tuinhuis bouwen en laten plaatsen.

Bij het kiezen van een standaard variant gaat u kijken welke tuinhuizen er allemaal zijn. Degene die u mooi vindt koopt u en deze wordt vervolgens geplaatst door de verkopende partij. Als u zelf een tuinhuis gaat bouwen, kunt u hem zelf ontwerpen en vervolgens laten fabriceren en plaatsen door de verkopende partij. Op deze manier kunt u uw tuinhuis precies maken naar uw wensen.

Een tweede huiskamer

Bij een tuinhuis zit vaak een veranda waar tijdens de zomer veel tijd wordt doorgebracht. Maar in de winter kan een tuinhuis ook zeker haar meerwaarde bieden. In de winter kan een tuinhuis namelijk omgetoverd worden in een tweede huiskamer, hoe luxe is dat! Het enige wat hiervoor nodig is, is goede isolatie. Door een simpele wand- en vloerisolatie is het bij lage temperaturen prima uit te houden. Dus geen probleem wanneer uw kinderen vrienden willen uitnodigen, terwijl jij en je partner een rustig avondje op de bank hadden gepland!

Andere extra’s

Een tweede huiskamer is niet de enige luxe van een tuinhuis met isolatie. U kunt een tuinhuis ook omtoveren tot een werkplaats voor het uitvoeren van uw hobby, extra kantoorruimte, was- en strijkkamer of slaapkamer. Natuurlijk is het ook leuk om er een bar in te zetten met een muziek installatie, zodat er leuke feestjes gehouden kunnen worden.