De Cialdini principes

cialdini principes

De Cialdini principes zijn te lezen in zijn boek. Hier komen
zes overtuigingsprincipes in voor en deze worden uitgelegd. Waar het allemaal om draait is meer een ja antwoord van een klant of medewerker te krijgen dan een nee. Om tot deze overtuigingskracht te kunnen komen, is het misschien interessant om je te verdiepen in deze techniek.

Robert Cialdini is de persoon die achter deze methode zit en heeft dit zelf uitgevonden. In een speciale workshop leer jij de mogelijkheden om een persoon te kunnen overtuigen om een bepaald besluit te nemen.

Leer de Cialdini principes

Er zijn zes verschillende principes die hier worden uitgelegd. Een daarvan is de wederkerigheid. Dit wil zeggen dat veel mensen zich schuldig voelen wanneer zij iets hebben gekregen en willen dan iets terug doen. Ook dit kan je in twee verschillende vormen uitleggen. De eerste is geef als eerste iets, hierdoor voelt diegene zich geneigd om iets terug te doen. De tweede vorm is om er een persoonlijk tintje aan toe te voegen, zodat de ander zich hierdoor speciaal voelt. Allemaal kleine dingen die grote gevolgen kunnen hebben. Dit is slechts een klein gedeelte uit het boek, waar alle zes de principes in uit worden gelegd.