De belangrijkste vragen bij een prepaid simkaart

Je kaart laten herladen; steeds minder Nederlanders doen dit, maar in sommige gevallen blijft een prepaid simkaart nuttig. Zo is het slim om een herlaadkaart te bestellen als je buiten de Europese Unie aan het reizen bent. Ook als je je telefoon erg weinig gebruikt is een herlaadkaart voordelig. Maar hoe werkt een herlaadkaart eigenlijk? En welke is eigenlijk het beste? Hieronder staan de belangrijkste vragen rond het bestellen van een prepaid simkaart op een rij.

Hoe werkt een prepaid simkaart?

Zoals de naam ‘prepaid simkaart’ eigenlijk al aangeeft: met een herlaadkaart betaal je vóór je gebruik. Je bepaalt dus van te voren hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je wilt verbruiken. Indien je bijvoorbeeld aan het bellen bent gaat dit van je tegoed af.  Een prepaid is over het algemeen duurder dan een sim onlyabonnement. 

Je tegoed is niet voor altijd houdbaar. Providers sluiten je prepaid af als je hier te weinig gebruik van maakt. Vanaf wanneer dit is is per provider afhankelijk. 

Welke prepaid simkaart is de beste?

Dat is afhankelijk van je verbruik. Hoe vaak ben je in een maand aan het bellen? En hoe lang? Maak je vaak gebruik van mobiel internet? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die een rol spelen bij de keuze voor de juiste prepaid abonnement.  Indien je weinig op je telefoon zit is 50 tot 100 belminuten interessant en past maximaal 2 GB aan data goed bij je. 

Het is aan te raden om eerder een te grote dan een te kleine prepaid af te sluiten. Ondanks dat je meer kwijt bent kan je hierdoor lang van je telefoon gebruikmaken. 

Het grote voordeel van een herlaadkaart is dat je je telefoonkosten meer in de hand hebt. Of je een grote of een kleine prepaid bestelt; je betaalt nooit te veel!