Fred Perry was een van de bekendste tennissers uit Engeland. Toen hij in 1952 tijdens Wimbledon zijn eerste polo lanceerde, had hij dan ook al een flink aantal fans die dit shirt wilde hebben. De eerste polo werd alleen in het wit geproduceerd en was bedoeld voor tennissers en tafeltennissers. Later werden hier meerdere kleuren aan toegevoegd en werden de shirt onderdeel van een casual kledingstijl. Tegenwoordig is Fred Perry uitgegroeid tot een van de bekendste kledingmerken ter wereld. Nog steeds zijn de polo’s het bekendste kledingstuk van het merk.

Een shirt voor overwinnaars

Tijdens zijn carrière won Fred Perry een groot aantal prijzen. Onder andere Wimbledon won hij meerdere malen. Op de medailles die hij op dit prestigieuze tournament kreeg, stond een lauwerkrans. Deze krans werd in de klassieke oudheid al gebruikt als teken voor overwinnaars, roem en eerbetoon. Dit inspireerde Perry om de lauwerkrans te gaan gebruiken als logo voor zijn kledingmerk. Tot op de dag van vandaag kun je de lauwerkrans op elk kledingstuk van Fred Perry vinden. Op elke Fred Perry polo vind je het logo op de borst terug. De kleur van het logo verschilt per shirt, maar past altijd bij de strepen op de kraag en onderaan de mouw.

Kies je favoriet

Fred Perry polo’s zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ze maken een belangrijk onderdeel uit van de kledingstijl van veel mannen. De polo’s hebben een sportieve uitstraling, maar zijn ook uitstekend op een stoere jeans te dragen. Zo combineer je sportief met casual voor een tijdloze look. In de zomer houden de shirt van 100% katoen je heerlijk koel, in de winter combineer je ze met je favoriete vest, trui of jasje. Je hebt de keuze uit basic kleuren, maar ook uit frisse trendkleuren. Zo heb je een polo voor elke gelegenheid. Wat wordt jouw favoriet?