bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter is belangrijk voor je gezondheid, maar waarom dan? Naar schatting lopen zo’n 1.2 miljoen mensen rond met hart-en vaatziekten, zonder dat ze dit weten. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig je bloeddruk meet: een te hoge bloeddruk kan namelijk een symptoom zijn van hart-en vaatziekten. Door een regelmatige check, kun je jezelf een hoop ellende besparen. Het meten kan bij de huisarts, maar het kan natuurlijk ook gewoon eenvoudig thuis.

Gebruik

Tegenwoordig gaat het meten automatisch. Je schuift een band, oftewel manchet, om je bovenarm en zet het apparaat aan. Deze band wordt daarna opgeblazen met lucht. De druk die dan ontstaat drukt de slagaders dicht. Het apparaat verlaagd dan de druk weer, zodat de slagader weer opengaat. Met trillingen meet het apparaat dan de bovendruk (hart trekt zich samen). Als de manchetdruk genoeg verlaagd is, meet het apparaat de onderdruk (hart ontspant zich).

bloeddrukmeter

Onderneem actie!

Neem je bloeddrukwaarden serieus! Vanaf ongeveer 40 jaar wordt het risico op hart-en vaatziekten steeds groter, dus is het verstandig om een bloeddrukmeter aan te schaffen. Kijk hier voor de diverse modellen. Want een gezonde bloeddruk, betekent een gezond leven!