De beste mac virusscanners

Iedere laptop heeft kans om een virus op te pikken. Eén klikje op de verkeerde link en het kan al mis zijn. Daarom is het verstandig om een goede virusscanner op je computer te installeren. MacOS is over het algemeen veiliger dan Windows, maar toch is het verstandig om te zorgen voor extra beveiliging. Op virusscannermac.nl kun je een overzicht vinden van verschillende varianten van een macOS virusscanner. Als je een virusscanner mac gaat installeren, dan moet je namelijk naar een aantal dingen kijken om te weten of de virusscanner wel veilig genoeg is.

Specificaties virusscanners

Een virusscanner moet onder andere beschikken over een antivirus en een antimalware beveiliging. Ook antiphishing en antispyware moet je verwachten van een goede virusscanner. Daarnaast is het belangrijk dat je virusscanner ook Windows virussen herkent en USB apparaten controleert. Op de website kun je nog veel meer informatie vinden over de beste virusscanners, zoals wat voor besturingssysteem by elke scanner hoort en waar je heen kunt gaan voor help en support. Ook de systeemvereisten kun je op de website vinden. Aan de specificaties van een virusscanner kun je al snel zien of de scanner geschikt is of niet.

De beste virusscanner mac

Aangezien iedere consument een andere voorkeur heeft, is het lastig te zeggen welke virusscanner nou eigenlijk de beste is. Een voorbeeld van een goede virusscanner is Intego Mac Premium Bundle. Deze virusscanner beschikt zowel over antivirus en altimalware beveiliging als over antiphishing en antispyware. Ook Bitdefender en TrendMicro beschikken over al deze kwalificaties. Een voordeel aan Intego is dan weer dat deze scanner ook Firewall beschermt, terwijl Bitdefender en Trendmicro dat niet doen. Naast deze drie scanners kun je ook nog kiezen voor Norton Security Deluxe, die vrijwel alles doet behalve antiphishing. Hetzelfde geldt voor Panda en AVG. Kaspersky Internet Security heeft dan wel weer antiphishing, maar beschikt niet over antispyware.

Hoe kom je aan een virus?

Een virus zit in een klein hoekje. Je kunt bijvoorbeeld een virus krijgen door op een verkeerde link te klikken. Maar je kunt ook een virus krijgen door per ongeluk een spam email te openen. Ook kunnen virussen verstopt zitten in een usb stick. Als je de usb stick dan opent op je laptop, is het mis. Het virus activeert zich en zal zich ongemerkt gaan installeren op jouw computer. Zo kan het virus veel schade aanrichten. Een andere mogelijkheid om een virus te krijgen is dat het virus zich heeft verstopt in een netwerkverbinding, bijvoorbeeld MSN. Om het krijgen van een virus te voorkomen, kun je bijvoorbeeld er goed op letten dat je geen spam mails en niet zomaar usb sticks opent. Als een website je vraagt om iets te downloaden voordat je verder kunt op de website, dan is het waarschijnlijk een foute website. Je doet er dus goed aan om de website dan weg te klikken.