Alles wat je moet weten over het onderhouden van je vijver

Voor iedere tuin is een vijver een prachtige toevoeging en het geeft je tuin een stuk meer uitstraling. Het is belangrijk om je vijver goed te onderhouden en dit te doen door het gebruik van spullen van hoge kwaliteit. Er zijn verschillende soorten vijvers die je aan kunt leggen zoals een vijver met vijverfolie, een voorgevormde vijver of een vijverbak. Spullen voor je vijver zoals een vijverpomp of een vijverfilter heb je nodig om de vijver goed te onderhouden. 

Aanleggen van een vijver

Een vijver kan je op verschillende manieren aanleggen. Je kunt dit doen door het gebruik van vijverfolie. Hierbij kan je variƫren in de dikte, kwaliteit en prijs van de vijverfolie. Je kunt ook een vijver aanleggen door gebruik te maken van een kunststof bak, ook wel een voorgevormde vijver genoemd. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen vijver aan te leggen.

Benodigde spullen voor het onderhoud

Het onderhoud en schoonhouden van je vijver is enorm belangrijk voor de kleur van het water en een geschikte leefomgeving voor je vissen. Om een vijver goed te onderhouden heb je een vijverpomp nodig voor een goede circulatie van het water waardoor de vijver gezond blijft. Om de vijver te reinigen kun je een vijverfilter gebruiken en om overbodige plantenresten uit je vijver te verwijderen kun je een vijverstofzuiger kopen.

Zorg goed voor je vissen

Naast het goed onderhouden van je vijver is een goede verzorging voor je vissen minstens zo belangrijk. Iedere vis heeft voer nodig om te kunnen leven. Zorg er dus voor dat je vissen voldoende te eten krijgen. Het voeren van je vissen zorgt ervoor dat er afvalstoffen in je vijver terecht komen waarvoor je dus een vijverfilter gebruikt om deze te verwijderen.